Der er ikke nogen tvivl om, at marathondistancen er en af de mest krævende distancer, og man skal træne godt for at blive klar til den. Vil man løbe en marathon i år, og er man endnu ikke gået i gang med at træne, så skal man se at komme i gang med at kridte skoene. Man siger nemlig, at det som minimum tager 6 måneder at blive klar, men det kan også sagtens tage meget længere tid. Det afhænger blandt andet af, hvilken grundform man kommer med. Er man fuldstændig begynder inden for løb, så tager det noget længere tid at træne sig op. Man skal naturligvis give sig selv denne tid, så man ikke ender med at blive skadet.

Uanset om man er en garvet løber eller ej, så er de selv styrke træninger meget vigtige. Man skal sørge for at styrke kroppen regelmæssigt, for jo stærkere, den er, jo nemmere bliver det at kunne klare distancen. Det er de færreste løbere, der ikke fra tid til anden får skader, og man skal derfor være så varsom som overhovedet muligt. I hvert fald i begyndelsen.

De gode løbesko er vigtige

Skal man i gang med at løbe seriøst, så skal der investeres i et par gode og solide løbesko. De bedste løbesko er letvægt og vejer ikke mere end lidt over 200 gram. Vil man have et par rigtig gode sko, kan man med fordel kigge på Nike’s modeller. Her finder man sko til både mænd og kvinder, og de findes i alle tænkelige størrelser.

Der er mange løbere, der har sko til både den almindelige træning og til konkurrencer. Her må man gøre op med sig selv, hvad man har brug for. I starten kan det være fint at nøjes med at investere i et enkelt par sko til at løbe i.